Virusul nefericirii .

da821854e4dd0a24ba0550a45aefb0b5

Virusul nefericirii chiar exista. Pot spune ca este cel mai intalnit virus din secolul nostru si stiti de ce? Pentru ca vorbim prea des despre ”fericire” si poate nici nu stim unde sa o gasim. Poate ca nu o gasim pentru ca nici nu prea stim cum arata iar atunci cand cauti ceva si nici macar nu stii cum arata ,lucrurile se complica. In afara de asta ,cautam in locuri nepotrivite si alergam dupa lucruri in care fericirea un mod normal nu prea se afla. Sau poate, fericirea sta in fata noastra ,la fiecare mic pas, iar noi nu o vedem pentru ca aceasta cautare ne-a orbit. Cautam, cautam,cautam si disperam si de cele mai multe ori cautam cu totul si cu totul o alta ”infatisare”. Ma refer la faptul ca fericirea este simpla iar noi cautam ceva mult mai complex. Mult mai ”mare”. Avem impresia ca ”fericire” nu putem gasi intr-un un lucru marunt si banal.

Ne mai si incapatanam sa ne complicam viata singuri. E simplu. Ne inconjuram de persoane nepotrivite si poate si de lucruri nepotrivite. Mici sau mari ,lucruri care ne fac rau. Sau poate nu ne fac rau dar nu ne fac BINE. Bun, dupa ce ne inconjuram de lucruri negative, care nu ne fac fericiti nu avem puterea sa iesim din cercul vicios. Ramanem prinsi ca si cum ceva ne-ar retine, ramanem acolo iar virusul nefericirii patrunde,circula prin noi, ne consuma efectiv. Si cum ne insanatosim? Simplu, trebuie sa ne inconjuram de lucruri pozitive, lucruri simple, banale. Si bineinteles sa ne desprindem de tot ce e negativ. Fara teama, pleaca .

 Se spune ca Dumnezeu ne da, dar nu ne baga in traista. Ei bine atunci tu alegi ce sa bagi in traista .Alege lucruri mici si bucurate de ele, lucruri simple care iti fac bine. Si in cel mai rau caz, daca gresesti si bagi in traista ceva ”stricat” ceva care posede virusul acela al nefericirii ARUNCA-L SI MERGI MAI DEPARTE. DESPRINDE-TE DE TOT CE NU-TI FACE BINE si cu siguranta in drumul tau vei gasi acel ceva care cu adevarat iti face bine si te face fericit. Mai devreme sau mai tarziu, nu conteaza. Nu dispera om al secolului XXI. 

 

Un gând despre “Virusul nefericirii .

Lasă un comentariu